Купуваме крава – Вашите коментари от Фейсбук

След като купихме телето, ще трябва да си купим крава. Защото имаш ли крава, пиеш мляко.
На какво трябва да обърнем внимание при покупка на крава, ще разберем сега.
Днес ще дадем думата на фермерите, които имат опит при купуване на крави.
Източникът разбира се е фейсбук.

Фермер 1:Струва ми се, че когато избирате крава, трябва да попитате за възрастта и да проверите здравословното състояние като цяло. Косъмът трябва да е гладък, вимето и цицките без пукнатини и брадавици. Животното трябва да диша чисто и без кашлица. Запознайте се със съдържанието на ветеринарния паспорт.

Фермер 2: Съвременното животновъдство е много сложна индустрия и ако мислите да печелите доходи от крава. и, което е по-важно, от кравите, обръщайте повече внимание на породата и родословието на животното. Имали сте късмет и във вашия двор се появи крава, Холщайн, която дава 8 тона мляко годишно. Но с какво са хранели кравата предишните собственици? Ще трябва да похарчите много пари. Купихте шрота и тя ви изля мляко.Но вие правите сирене и масло.Но с мазнини и протеини при тази порода ситуацията е по-сложна от тази при Симентал или Джърси. Мечтаете за летни пасища на горски ливади, но крава която дава 7000кг мляко не е приспособена за горски пасища.Дайте й култивирани ливади с богат тревостои.  Първо ще решите какво искате да правите сами, като ясно вземете предвид възможностите си.

Фермер 3:Първото нещо, което се изисква при избора на кравата е селекционния сертификат. Защо любителите на кучета правят това а. говедовъдите не. Освен възможността да развиете потенциала на животното, вие се лишавате от допълнителни доходи от потомството и се отказвате от възможностите си да работите за подобряване на породата за себе си. Не можете да си купите крава само като я видите. Задължително е да знаете диетата, вижте поне веднъж. как се дои и колко мляко дава. Без да разберете на какъв етап на лактация е тя, не можете наистина да оцените нейната продуктивност. Във всяка, дори малка ферма. има устройства за определяне на маслеността и процента на протеина в млякото. Направете този анализ. Що се отнася до бременността, много ветеринарни лекари разполагат с ултразвукови скенери. Оставете го да разгледа състоянието на плода, може би дори да определи пола на бъдещото теле. Някой може да каже. че струва пари. Разбира се. Само хлебарки се отглеждат безплатно. Но вие купувате средство за производство, което трябва да бъде печелившо. Запомни това.

Фермер 4:Кравата оценена от окото, вярата в интуицията не е печеливша за никоя дейност. Земеделието още повече. Отказът да се използват точни данни е задънена улица в развитието и липса на ефективност в дейността. Никога не съм срещал компетентен лекар, който да отказва възможността да използва анализи за пациенти или ултразвукови и рентгенови данни за диагностика. Не съм срещал строител, който да отказва чертежи. Дизайнер, който се нуждае от повече данни по геология и геодезия за строителната площадка и отказва да направи това е принудително действие.  Смешното е, че развитието на Интернет ви позволява да получавате такива данни доста лесно По принцип. всеки избира своя път. Човек вярва, че е здрав специалист, способен да оцени всяка ситуация „на око“ и това ще му осигури доходи. Вече много пъти съм изразявал мнението си: Същото е и в селскостопанското производство, ако човек работи с това всеки ден, тогава той вижда състоянието на посевите, състоянието на животните и технологиите. А теоретиците трябва да измерят всичко, да изчислят и да дадат резултат. Така, че съчетайте практиката с теорията и си купете крава.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here