Работното облекло на говедовъдите – част от добрите практики

Преди напускане на дома, най-напред проверяваме какво е времето навън и след това решаваме, дали имаме нужда от палто или не. Но какви дрехи носим по време на работата във фермите, май – не обръщаме много внимание.​​ Има някои неща, които трябва да се имат впредвид, когато избирате дрехите си за работа. Предлагаме Ви да се запознаете с една инструкция, която използват португалските животновъди. 

Да започнем с главата. Много от работа във фермите се извършва вътре, а носенето на бейзболни шапки, осигурява известна защита, срещу външните елементи. Въпреки това, ако сте навън за повече от един час, дори и в облачни дни, ще ви даде някаква защита срещу ултравиолетовите лъчи и предотврати възможно вредно изгаряния на кожата.

Очите също са важни. Обезопасителните очила трябва да се носят от целия персонал работещ във фермата. Доста често се работи с различни химикали или опасни предмети, които имат потенциал да увреждат, и могат да се окажат в очите. На пазара има няколко различни типа очила.

 Често сме изложени на различни рискове на работното място. Облеклото трябва да е стегнато. Трайността, заедно с дишането, е важна при избора на материята. Напомнете на служителите, че работните панталони трябва да имат  възможност под тях да има други панталони. Дрехите трябва да не са големи за да се предотврати закачането им до съоръженията, но не и тесни, за да позволяват свободни движения, без затруднение по време на работа.
Удобните  обувки са от съществено значение. Често говорим за използването на кожени ботуши с твърди подметки, за да предпазим краката си.  Кожата обаче може да не осигурява най-добрата защита, ако при работата си животновъда има допир с вода и химикали.
Гумените ботуши с нехлъзгащи се ходила са добър избор, тъй като предпазват крака от излишната влага, и могат лесно да бъдат почистени. Трябва да се имат предвид каучукови ботуши със стомана, ако има такива, тъй като те добавят допълнителна защита при настъпване от животното. Чорапите, които помагат да се абсорбира влагата, също са важни.

Помислете за защита на ръцете. Често не мислим за ръцете, но служителите, работещи в доилната зала, трябва да носят специални ръкавици. Увеличеното количество на допир с вода и химикали, които се използват,  ще увредят кожата. Има много видове ръкавици – включително от памук, кожа, каучук, найлон или комбинация. Трябва да се има в предвид пригодността, трайността, и предлагана та защита, използването в топлата или студената среда и цената.
Другите защитни средства, които трябва да се използват са маски срещу прах  в околната среда, в която се работи. Накрая, едно нещо, за което често не се мисли, е слънцезащитни продукти – кремове, които могат да се използват при работа на открито през лятото.
Говедовъ.ею

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here