Нашите фермери

Нашите фермери – също са герои, макар и не на първа линия. Това са хората, които осигуряват храната на нашия народ. Нека да покажем как те работят, как произвеждат и как всеки се мъчи да се задържи на повърхността.

Фермата на Александър и Яна Бръмчеви.
Чистота, чистота, чистота. Не случайно я кръстихме фермата “баня”. Мляко и пак мляко. Така е. Средната млечност от всяка една крава във фермата е над 25 кг качествено мляко –  сирене и киселото мляко.

Семейството отглежда седем крави и целта е допълнителен доход за семейството и здравословна храна на трапезата. Кравите се хранят по учебник. Не им липсва нищо. Прилагат се методите на изкуственото осеменяване, като с доктора избират водещи бици. За щастие на фермера, практиката при него се упражнява от д-р Трайчо Алчев. При него няма не мога, незнам. Всичко се прави по изискванията на ветеринарната наука – ваксиниране, идентифициране, обезпаразитяване, лабораторни изследвания и др.

Забравихме само да кажем, че фермата се намира в гр.Крън. Засега се предвижда разрастване до 10 крави, които да могат да допълват бюджета на семейството. За животните се грижат двамата съпрузи. Няма пастири, няма помощници, няма мургави момченца с телефони.

Тоня Мишева

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here