Когато интересите са взаимни

0

Когато интересите са взаимни, асоциациите се хващат под ръка и се мъчат заедно да направят нещо.
В случая  Асоциацията на животновъдите и износителите на говеда, овце и свине в Румъния, подкрепя исканията на асоциацията на говедовъдите развъждащи местни породи. Още повече, че именно сега се изготвят основните стратегии по които ще се развива през следващите седем години отрасъла.

В писмо до министъра на земеделието – Орос, асоциацията на износителите на говеда изразяват своята позиция. Целта на петицията е основно за възобновяване на растежа на месодайните говеда в Румъния, увеличаване на производството, качеството на месото завършващо с получаване на добавена стойност за фермерите. .

Асоциацията, подкрепя колегите си и предлага 75% от стойността на подкрепата, която ще бъде отпусната в сектора, да се дава на крави, които доказват произхода на дадената месодайна порода  и 50% за местни породи, при които женските са заплодени  с месодайни породи.

Също така, асоциацията предлага да се намали минималният брой  на отглежданите животни  за млади фермери, до 5 глави говеда – досега минимум 10 бр и 75 за овце – досега минимум 150 бр.
Не на последно място, асоциацията предлага също така 50% от стойността на подпомагането да се дава на всяка крава, която се кръстосва  с месодайни породи.

“По този начин производството на говеждо месо в Румъния може да бъде възобновено”, казват представителите на Асоциацията на износителите на говеда.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here