При доказано хуманно отношение – (+2,64 цента)

0

Последните години и идващите занапред ще се характеризират най-вече с дълголетието на животните и хуманното отношение към животните. Относно второто, имаме програми, които работят от няколко години. Но това са изисквания, които се изпълняват и зависят най-вече от полаганият труд.
Става дума за извеждането на животните на открито  и осигуряването на 10% по-голяма площ при отглеждането на животните.

Всичко друго, което ще подобри условията на живот на животните е свързано с пари и то не малко. При нас ни казват, че разходите се определят от независим изпълнител и на база този анализ се предлагат и обсъждат помощите за хуманното отношение. Къде е доклада, кой го е правил, кой го е чел не се знае. Не се знае също кой е дал и одобрил параметрите в дадения случай.

В тази връзка преди известно време публикувахме материалът

„Анализите още не ни служат пълноценно”

с който поставихме въпросът за анализа, качеството и кой го прави.
В момента обществото иска добро отношение към животните, управляващите също искат това. Но за да се случи, трябват много пари.
В тази връзка немските фермери са реагирали веднага, като казват, че ще изпълнят всичко това, но трябва да се увеличи цената на продукта,  който произвеждат. Веднага е организирано проучване и резултатите са на лице.

Проучването е със заглавие: Допълнителни разходи за по-високи стандарти за хуманно отношение към животните.
То е извършено от професионалисти
– изследователи от института за хранителната индустрия (ife Kiel) и Университета за приложни науки в Кил. Обикновено в такива проекти се включват няколко екипа, които не са свързани, за да се избегнат всякакво манипулиране на резултатите. Проучването се занимава с въпроса колко трябва да бъде надбавката, за да могат да бъдат покрити допълнителните разходи, направени от фермите.

Проучването е направено в 235 млечни ферми в осем федерални провинции.
Резултатът от проучването показва, че потребителите ще трябва да платят допълнително от 10 до 20 цента за мляко за пиене, произведено при по-високи стандарти.
Допълнителните разходи за фермите са средно между 2,28 -2,64 цента/литър.
За мандрите има допълнителни разходи от 5,7 до 18,9 цента / литър.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here