“HL-TopMix” / PANTO®-LYT

0

През първите две седмици от раждането храносмилателните разстройства са най-често срещаните проблеми при телетата. Те са опасни и могат да бъдат причина за високи загуби на течности и електролити, което има негативно влиание на целия метаболизъм. Храносмилателните разстройства водят до изоставане в растежа и висока смъртност. Това води до високи икономически загуби за фермера.

PANTO ® -Lyt е диетична напитка, целяща да намали загубата на течности и електролити. Важните минерални соли (натрий, калий, хлорид) заместват загубите на електролити. Пектините и подбраните растителни субстанции гарантират стабилизиране на чревната функция. Те свързват и инактивират патогените и токсините, изграждат тънък защитен филм над увредената чревна тъкан. Запазва се резорбцията на вода, което предпазва телето от обезводняване.

Приложение и дозиране:
PANTO®-Lyt може да се смесва с млякото или млекозаместители или да се допълва като разтворена напитка в топла вода, в продължение на 3-4 дни.
За профилактика: По 1 гр. на ден PANTO®-Lyt на кг живо тегло; съответно 50 гр. на теле и хранене (1 мерителна купа 50 гр)

При слаба или средна диария: 2 пъти дневно 1 гр. PANTO®-Lyt на кг живо тегло; съответно 50 гр. на теле и хранене (1 мерителна купа 50 гр)

При тежка диария: 2 пъти дневно по 2 гр. PANTO®-Lyt на кг. живо тегло; съответно 100 гр. на теле и хранене (2 мерителни купи 100 гр.)

PANTO®-Lyt подпомага телето по време на диария. Не е ветеринарно лекарство и не замества третирането от ветеринарен лекар.

Повече за продуктите, подходящи за вашите телета може да получите като направите запитване на:

sales@hl-topmix.bg

на фирмената интернет страница:

www.hl-topmix.com

или във Facebook:

www.facebook.com/TopMixLtd

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here