Кои са най-щастливите държави

0

Докладът за световното щастие 2020 г. този път е написан малко по-различно поради пандемията на коронавируса. Не само, че изследователите не бяха в състояние да попълнят лични интервюта в някои страни, но също така трябваше да променят нещата изцяло, като се фокусираха върху връзката между просперитета и Covid-19.

Финландия и Исландия са най-щастливите страни в света, а на последните места са  Афганистан и Зимбабве, според годишния доклад на ООН за щастието в света – Доклад за световното щастие на ООН за 2020 г. За четвърта поредна година Финландия оглави годишната класация с анкети на Gallup , като Исландия, Дания, Швейцария и Холандия са съответно на второ, трето, четвърто и пето място.

Въпреки, че имаше някои промени в първите десет, като Исландия мина от 4-то на 2-ро място, а Норвегия – от 5-то на 8-мо място, класирането е поразително подобно на миналата година в по-голямата си част.
Други забележителни движения в списъка включват Германия, която се е покачила от 17-то на 7-мо място през последната година. Хърватия, направи голям скок от 79-мо на 23-то място в списъка.

Докладът, установява, че има удивителна устойчивост в начина, по който хората оценяват живота си като цяло. Най-лошото въздействие на пандемията беше над два милиона смъртни случая и имаше по-голяма финансова несигурност, стрес, смущения във всеки аспект от живота, включително за много хора, стрес и психични и физически предизвикателства. Емоциите се промениха повече от удовлетворението от живота през първата година на Covid-19.

Най-щастливите държави в света 2020 г

1. Финландия 6. Швеция 11. Израел 16. Чехия
2. Исландия 7. Германия 12. Австралия 17. Белгия
3. Дания 8. Норвегия 13. Ирландия 18. Великобритания
4. Швейцария 9. Нова Зенландия 14. САЩ 19. Китай
5. Нидерландия 10. Австрия 15. Канада 20. Франция

 

Източник: ООН

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here