Coca-Cola в хартия

За петдесет години, откакто се внася Кока Колата в България, пиехме тази напитка, най- напред от класическите стъклени бутилки. След това дойде реда на еднолитровите стъклени бутилки. Те бяха заместени от по-големите пластмасови бутилки. През последните години металните опаковки на кола наводниха пазара. Сега дойде и ред на хартиените бутилки кола. Първите такива бутилки ще се поевят на пазара в Унгария.

Опаковката се състой от хартиена обвивка и рециклируем пластмасов интериор. Капачката на бутилката е направена от 100% рециклиран PET.

В крайна сметка компанията Coca-Cola има за цел да разработи бутилка, която може да бъде рециклирана като хартия. Опаковката е създадена в сътрудничество с учени от изследователската лаборатория на Coca-Cola в Брюксел и The Paper Bottle Company (Paboco).

Технологията, разработена от Paboco, създава рециклируеми бутилки, изработени от дървесен материал, който може да устой на течности, кислород и въглероден диоксид. Бутилката може да се използва за дозиране на други течни продукти като негазирани напитки и козметика.

Източник и снимка: Upakovano.ru

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here