Най-скъпите млека

Разбира се, че е черен хумор, но факт е, че млякото на някои животни е много скъпо. Поне за едно – това от магарета, вече имаме наблюдения и наистина цените за кг мляко или магарешко сирене са фантастични.

 Конско мляко
Това мляко  има сладникав вкус, ниско съдържание на мазнини – само 1%. Въпреки това, е много полезно.  Млякото сякаш е аматьорско, защото има течна консистенция, сякаш е силно разредено  с вода. В Русия, можете да си купите  казахско мляко от  кобила на цена от 4500 рубли  за 300 грама. То се продава от частни търговци.

Цена: 400 лева за литър.

Камилско мляко
Камилското мляко се произвежда в арабските страни от Близкия изток и Африка. Много близко е до кравешкото. Съдържанието на мазнини е не повече от 3,4%. Изключително богато на желязо – 10 пъти повече, отколкото в млякото от крави. Обикновено се доставя до Европа със самолет и то замразено. Другият вариант е в сухо състояние.

Цена: 200 лева за литър замразено или 400 лева за 500 гр сухо мляко.

Мляко от северен елен от $ 150  до $ 300  за литър.
Еленът живее в северната част на Евразия. Има най-пълномасленото мляко, и то е с консистенция на крем, и  съдържание на мазнини 22%, също така при него съдържанието на казеин е най-голямо в сравнение с млеката на другите животни. Можете да пиете чаша мляко, след като го разредите с вода. Изключително полезен продукт. Рядко се намира и е  много скъпо.

Цена: 230 $ за литър

 Магарешко мляко
Магарешко мляко не може да се види на рафтовете на нашите магазини. Но по показатели на полезните си качества, то няма равно на никое от познатите млека от други животни. Обхватът на здравните ефекти е огромен. Този продукт е доста екзотичен. Средно магарето може да даде 1-2 литра мляко на ден, като продуктът е нетраен.

Цена: 1000 $ за кг сирене

Мляко от мишка
Това мляко не се пие в чаши. От него се правят лекарства. Човешкият протеин, открит в това мляко е лактоферин, който подобряват процеса на образуване на кръвта. За да получите литър мляко, трябва да се издоят около  4000 мишки.  Доенето се извършва с помощта на специално оборудване.

Цена за литър мляко -22 000 $

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here