Търг под локдаун: Две телета за по над 30 000 евро

0

Топ генетичния търг “Sunrise Sale 26” записа нов успех за сегашната генетика в говедовъдството. Две млади говеда бяха продадени онлайн за над 30 000 евро по време на търга.

Участници в търга от цяла Германия и съседни страните Холандия, Италия, Швейцария, Франция, Дания и Северна Ирландия участваха в търга и два пъти пробиха границата от 30 000 евро – пълен успех!

Търга, организиран от RinderAllianz поради утежнената обстановка във връзка с вируса се проведи, чрез платформата „Продажби на живо“ миналия петък. Видеоклиповете, каталога за продажби и описанията на животните бяха на разположение предварително на участниците. Въпреки, че многобройните потенциални купувачи не можаха да видят нито едно животно „лично“, беше възможно да се получи много добро впечатление за качеството.

Горещата фаза на „Sunrise Sale 26“ започна в 19:00 ч. Модераторът Инго Шнур представи всяко от 45-те животни поотделно.

Акцентите

Над 1600 зрители успяха да следят търга чрез пряко предаване на YouTube. Независимо дали от дивана у дома, от офиса или през мобилния телефон, напрежението се увеличаваше, когато тайните фаворити „излизаха” на екрана.

ТОП телето  на вечерта е с каталожен номер 40 и звучното име “AK Best Lady” -.
С комбинацията от развъдна стойност от 171 RZG и 3212 RZ €, „AK Best Lady“ принадлежи към абсолютния връх на развъждането на Холщайн.
Участниците не трябваше да бъдат уведомявани два пъти и се състезаваха помежду си до оферта от 33 600 евро и чукът падна!

Имаше и официално задържане на дъха при втората най-висока оферта:
„PrismaGen No Doubt“.Нокдаунът беше 30 100 евро, което означава, че двете най-високи цени все още бяха по-високи от фантастичния резултат от миналата година (27 500 евро).

Третата най-висока такса беше 20 000 евро за „Sunshine P“. Първите две телета остават в Германия, а третото отива в Нидерландия.

RinderAllianz пожелава на всички купувачи късмет с младите си говеда и благодари на продавачите за доверието, което ни оказаха.

Източник: RinderAllianz

“AK Best Lady” е продадена на Долна Саксония за 33 600 евро

 

 

 

2-ра снимка: Третото най-продавано животно беше “Sunshine P” от Milchhof Gut Parchim GbR, тя беше продадена на Холандия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here