COVID-19 и млечните продукти ?

Няма опасност потребителите да се заразят с болестта, докато консумират пастьоризирани млечни продукти, казват от Национална федерация на производителите на мляко в САЩ (NMPF), по устойчивост и научни въпроси.

Всички пастьоризирани млечни продукти, независимо дали става въпрос за сурово мляко, сирене, масло или сладолед, са безопасни за консумация“, казва вицепрезидентът г-н Йонкер. Но поради здравословни причини, които не са свързани с вируса COVID-19, човек никога не трябва да пие сурово мляко.

Администрацията по храните и лекарствата е потвърдила, че процеса на пастьоризация, независимо дали той е при висока температура, за кратко време, или малко на по-ниска температура за по-дълъг период, инактивира вируса COVID-19.

Говедата също не боледуват от COVID-19 или го разпространяват. Обаче има друг вид  коронавирус, на който говедата са податливи. Коронавирусът при едрия рогат добитък е известен от 1973 г. Разработена е ваксина за борба с тази болест и се използва от фермерите, когато е необходимо.

източник: САЩ (NMPF)

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here