Говедовъдството на Москва

0

Обикновено около големите градове в света има животновъдни ферми, които да пълнят рафтовете на магазините в тези мегаполиси.  Ето защо и около Москва се отглеждат крави и то какви крави.
В областта се отглеждат 73 000 бр крави за мляко, които представляват 88% от наличните крави. Тези крави се отглеждат в селскостопанските организации в региона. На тях им се прави цялостна оценка по произход, екстериор, производителност, репродуктивна способност и качество на потомството. Това е важна процедура, която позволява всяко животно да бъде оценено, за да се установи неговата развъдна стойност .

Отглежданите млечни крави са от породите Холщайн, Черношарена и Айршир, които представляват 99,2% от общия брой. Също така се отглеждат говеда от породи Джърси,  Кострома, Холмогорск,  Ярославъл и Монбелиард.

Въз основа на резултатите от оценката през последната година средната производителност на крава е била 8055 кг мляко, което е с 345 кг повече в сравнение с 2019 г., със съдържание на мазнини 4,11% и съдържание на протеини 3,37%.

Лидер в млечната продуктивност остава породата Холщайн, която произвежда 8607 кг мляко на крава със съдържание на мазнини 4,1% и съдържание на протеини 3,36% .

Източник: МССП-Московска област

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here