Интербул – Резюме на дейността

0

 Досега не сме писали подробно нито за ИКАР, нито за ИНТЕРБУЛЛ, което смятаме за наша грешка и в най-скоро време ще публикуваме няколко материала за тези организации.

ИНТЕРБУЛ: Това е международна служба за оценка на бикове и е подразделение на ИКАР – Международният комитет за записване на животните.

Поради пандемията, централата на Интербул реши да се отложат всички конгреси и сбирки на членовете си. Управителния съвет на всяко четиримесечие трябва да информира своите членове за свършеното в офисите, лабораториите е на терена.
Накратко, ние ще ви запознаем с протокола, като предварително се извиняваме, че много от отчетите трудно се разбират, защото все още не са ежедневие в нашата селекция.

Настоящото резюме отчита най-новата информация за Центъра Interbull и важните решения, взети от Управителния комитет на техните заседания проведени на 16 февруари, 24 март и 14 април 2021 г.

Interbull Center Персонал
Фернандо Македо завършва докторска степен през март 2021 г. и ще започне работа в Интербул център на 1 май 2021 г.
Свързан със семейната ферма от детството си, Фернандо Македо решава да продължи кариера във ветеринарната медицина. В университета той започва академичната си дейност като учител по животновъдство. След  получаване на ветеринарна степен – Фернандо завършва и магистърска степен в INIA (Уругвай), която е разработване на  панел за проверка на бащинството при уругвайските овце от породата Меринос.

  • Катрин Хогард получава докторска степен в Норвежкия университет за науки за живота през 2012 г. с тезата „Генетичен анализ на патоген-специфичен мастит“. След това тя остава в университета още две години, като работи с нарушения на плодовитостта при норвежките червени говеда.
    От 2015 г. работи в говеждото производство, като изследовател в норвежката асоциация за развъждане на говеждо месо.

Клинична оценка на мастит (КОМ) за обучение по SNP, въведена през януари 2021 г.

Първият официален тест за КОМ и рутинни оценки бяха проведени съответно през януари 2021 г. и април 2021 г. Целта на оценката е да предостави по-добри данни (от настоящата оценка на MAS, която включва както MAS, така и SCS данни) за SNP обучение за геномната  оценка на клиничния мастит. Резултатите от оценката на CMA ще бъдат предоставени само на участващите страни и не могат да бъдат използвани за публикации.

Виртуалната  конференция на ICAR-Interbull през 2021 г. предлага отлична възможност да научите за най-новите разработки в сектора. Тази конференция представлява голям интерес за политиците относно бъдещите системи за земеделие, за изследователите, за персонала и за мениджърите, занимаващи се с животновъдство, регистриране на производителността на животните и най-нови технологии по целия свят.

Interbull Business Meeting 2021. – Тазгодишната бизнес среща на Interbull ще се проведе на 29 април 2021 г. от 14: 00-16: 00 CET, като част от виртуалната конференция ICAR-Interbull 2021. Участниците в бизнес срещата на Interbull ще трябва да се регистрират в конференцията .

 Отворена среща на Interbull –
Понеделник, 26 април 2021 г. (14: 00-17: 10C CET):

  • Сесия 1: Мета-аналитични методи при генетична и геномна оценка на животните
  • Сесия 2: Внедряване на нови черти в системите за генетична и геномна оценка: Здраве и плодовитост
  • Сесия 3: Нови разработки в едностепенните геномни оценки и методи за валидиране.

Петък, 30 април 2021 г. (14: 00-17: 00 CET):

  • Сесия 4: Опит с геномни оценки в една стъпка.
  • Сесия 5: Генетични и геномни оценки при говеда и кръстосани говеда.
  • Сесия 6: Внедряване на нови черти в системите за генетична и геномна оценка: Ефективност на фуражите и въздействие върху околната среда

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here