Откраднаха 46 крави

0

Една необичайна кражба разтърси Западна Европа и една тиха държава каквато е Белгия.
Много пъти при наши посещения в тая част на Европа сме виждали оставени стада без пастири, трактори, ремаркета пълни със семе за посев. Дори сме виждали тръжната зала в Асфелд – Германия, с десетките си помещения без ключалка на нито една врата.

Сега обаче, крадците сякаш сложиха тези 46 крави в шапката-невидимка, от които доста с живо тегло от 500-700 кг  и те изчезнаха след разхлабването на магическата пръчка. Това е най-наглият грабеж за Белгия. По лесно се краде кола, а сега цели 46. Това се случва в нощта в миналия петък срещу събота. Собственикът – Александър Левин, е бил при животните в 21.30 ч, на другия ден сутринта тях вече ги е нямало, но фермера забелязва това в събота следобяда.

 Левин е и дървар, който е свикнал да работи през цялото време на деня. Съседите  може да са си помислили, че именно той е бил на пасището и е светил през нощта. Стадото е било подновено  преди две години. Полицията предполага, че крадците са чужденци и животните вече са изнесени от страната и заклани. Последното обаче е доста необичайно за страните в тази част на Европа, където правилата са железни..

В Белгия не може да се каже, че няма кражби на говеда, но по едно-две, а такова чудо досега е нямало – цели 46, –  казват местните. Въпреки добрите резултати на полицията, хората смятат, че тези животни са безвъзратно загубени.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here