Ще има “дърпане на уши”

0

Това не се отнася за нас.
У нас, тези, които трябва да дърпат ушите, предпочитат да са скрити, защото ако го правят може да си навлекат големи неприятности.
Не така стоят нещата в Беларус.
Вероятно дърпането на ушите вече е започнало, защото президента Лукашенко държи изключително много на земеделието и най-вече на говедовъдството. А именно земеделското производство на Беларус за първото тримесечие е намаляло с 0.5%

В Беларус все още са запазени структурите от социализма и представете си действат отлично. Е, все пак има една ръка, която се стоварва в изневиделица върху провинилите се. Има сменени ръководители само за това, че обора не е почистен и кравите не са в приятен вид.

Делът на земеделските организации /разбирай кооперативните стопанства/ осигуряват 96,1% от производството на добитък и птици в живо тегло, 98,1% мляко и 91,6% яйца.
Към 1 април земеделските организации отглеждат 4,2 милиона глави говеда, включително 1,4 милиона крави. Броят на свинете е 2,5 милиона.

Тук сравнението се прави на база влезли пари в касата за дадена продукция. Икономистите хич не ги интерисува наприме ,че броят на биволите е нараснал с 15%, а на овцете с 5 %. Тях ги интерисува колко пари са получени от производството.
Източник: ВелТа

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here