Лошите митове за млякото – не са истина

0

Млякото, колкото и да е любима храна за милиарди, е съвсем нормално да има и своите недоброжелатели. Това са хората, които са алергични към млякото и новият „противник” – производителите на изкуствено мляко и разбира се, защитниците на животни.

 Млякото и млечните продукти не само са подложени на огън през последните години заради предполагаемото им замърсяване, но и много хора вярват, че млякото е вредно за здравето им.
Д-р Саймън Стивънсън, диетолог от Британската фондация за хранене и д-р. Фил Гарнсуърти, професор по млечни науки в Университета в Нотингам, поставят под съмнение някои от тези „митове за кравето мляко “. 

„ Млечният протеин всъщност е с по-високо качество от растителните протеини, защото има правилния баланс на аминокиселини и е по-лесен за смилане.
Кравето  мляко съдържа редица хранителни вещества, важни за човешкото здраве, включително калций, фосфор и витамини В12 и В2.
Млякото също е важен източник на йод.“

Според изследването повечето хора могат да понасят млякото без никакви проблеми. Все още предполаганата връзка между консумацията на мляко и появата на заболявания като акне или диабет все още не е научно доказана.

Източник: BRS

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here