Мегафермите – това ли е бъдещето

0

Независимо от това, че от Русия идват новини за създаване на фермерско животновъдство, всичко направено дотук, показва, че руснаците вече са избрали мегафермите.
Тук не става въпрос за държавни предприятия, които обикновено са бавно подвижни и зависими от много фактори. Вече се говори, действа и реализират големи частни холдинги, дружества, земеделски стопанства и други подобни.

В момента е реализиран най-големият инвестиционен проект в Московска област, предназначен за отглеждане на 5 100 глави млади говеда.

„В животновъдния комплекс на земеделско стопанство „Ступинска нива“ – Бортниково пристигнаха първите 455 юници Холщайн. Разплодните животни произхождат от района на Калуга.
– “До края на май тази година се планира влизането на още 286 глави” – каза Сергей Воскресенски – министър на земеделието на Московска област.

След доставката на партидата, ветеринарните специалисти от областта, започнаха да извършват необходимите карантинни противоепизоотични мерки.
– „Сега младите разплодни животни-юниците, ще се държат отделно от основното стадо.. Животновъдството дойде като част от програмата за осигуряване на жителите на Московска област с висококачествени и безопасни животински продукти “ – отбеляза министърът.

“Ступинска нива” е член на EkoNiva, едно от водещите земеделски стопанства в Русия, започнала дейност в Московска област преди две години.

В момента се изпълнява най-големият инвестиционен проект за създаване на животновъден комплекс за отглеждане на млади млечни говеда за 5,1 хиляди глави.

(Източник и снимка:  Министерството на земеделието на Московска област.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here