В Индия пият урина от свещените крави, за предпазване от коронавируса

0

В Индия снабдяването с ваксини остава проблематично, населението страда от липса на кислород, болниците са пренаселени и мъртвите се виждат паднали по улиците.

Докато правителството се чуди за ефективността на антиепидемичните мерки, силно религиозните хора в южноазиатската държава продължават да се борят с вкоренените в индуизма вътрешни средства за защита срещу инфекцията.

Ахил Бхарат, лидер на хиндуистката група Махасабха, беше домакин на събитие за уриниране на крави в Ню Делхи, надявайки се, че установената практика ще помогне за защитата срещу коронавируса.

Някои лидери на хиндуистката националистическа партия на министър-председателя Нарендра Моди също препоръчват да се консумира урината на свещеното животно от индуската религия – кравата, за да се предотврати инфекция.

„Пием от 21 години. Никога не сме изпитвали нужда да приемаме лекарства или ваксинация. “

Суман Харприя, законодател в щата Асам, каза на присъстващите на общото събрание, че освен урината на кравата, изпражненията му са ефективни и при лечението на коронавируса. Много хора се съгласяват с това: на следващата среща те се намазват с кравешка тор, като по този начин се „предпазват“ от инфекция.

Лекарите, разбира се, не считат ефективността на религиозните методи за научно доказана.

„ Няма научна обосновка за предотвратяване на някой от тези народни обичаи. По отношение на кравешкия тор и отпадъците от урина няма изследвания, които да докажат техния ефект “, каза вирусологът Дебпрасад Чатопадхайа пред агенция Deutsche Presse-Agentur.

Deutsche Presse-Agentur

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here