Палми, маймуни, масло, сирене …

Във връзка с увеличението на производството на синтетично сирене, през месец март – тази година, съгласно статистиката, и увеличението на цените на растителните мазнини, се връщаме във времето на пика чрез изказването на нашия читател Иван Грънчаров

Млякото може да победи палмата

Води се една измислена война, с мирис на много пари и опасна игра, със здравето на българите. Крайно време е да се забрани изобщо влагането на растителни мазнини, в млечните продукти и пълна забрана съществуването на имитиращи продукти.

Причините са много.

Първо, вече целият свят тръби за вредността от палмовата мазнина, и е факт забраната им в страни, като САЩ и Русия. Нека не забравят НЕуважаемите лобисти защитаващи палмата, че проблема е в това, че се влагат огромни количества в килограм готов продукт, които са си направо чиста отрова за хората.

Палмовото масло е силен карциноген, особено в тези концентрации, които влагат производителите на имитиращи продукти.
Развитите страни отдавна са се отказали от внасянето и влагането на палмовото масло в хранителната индустрия, те ограничават продажбата на продукти, които го съдържат, и на етикета задължително отбелязват наличието му.
Много от вас, вероятно не знаят, че палмовото масло се използва широко за смазване на металургично оборудване.

Единственият плюс на палмовото масло, за потребителя, е неговата цена. Но когато става дума за здравето, най-добре е да забравим за икономиите.
Статистиката за минала година е направо стряскаща. Официално се влагат по 1000 тона палма на месец в имитиращи продукти. Това прави 12 000 тона или 12 000 000 кг. палма на година.
Всеки българин средно е хапнал по два килограма палмова мазнина за година. Ако предположим, че половината не употребяват такива продукти значи три милиона от тях добре са хапнали масло, с което в белите държави си смазват машините.

Температурата, при която палмата се топи, е по-висока от температурата на човешкото тяло. Когато то попадне в стомаха, се превръща в лепкава като пластилин маса, която се опитва да слепи и други компоненти. Това води до диабет, онкологични тумори, импотентност и безплодие вследствие хормоналната недостатъчност при мъжете, нарушение на обмяната на веществата, исхемична болест на сърцето, инфаркт на миокарда, рак на гърдата и простатата.
След това се чудим, защо сме най-болната нация.

Второ от това, че се влага палма, страдат всички по веригата от зърнопроизводителите, фуражопроизводителите, животновъдите млекопроизводители и стигнем до млекопреработвателите.
Всички те са обречени на фалит. Въпрос на време е да стане факт.

Трето, на фона на така изброените губещи от ситуацията, е гнусно да излезе някой и да плаче, че видиш ли ще се наложи да си затвори имитиращото предприятие, и видиш ли ще пострадат хората, които ще останат без работа.
Моят отговор е …. в такъв случай няма ли да е по-лесно да се снабди с напалм или да ни вкара в газови камери за да ни приключите скорострелно. Опс, забравих, че така няма да може да направите много кинти.

Иван Грънчаров – читател на Говедовъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here