Белгийски фермер прекроил границата с Франция!

0

Земеделски производител от Белгия случайно успя да прекрой границата на страната с Франция, след като, обезпокоен, че крайъгълен камък е по пътя на трактора му, и той го преместил на няколко метра до съседната нива.
Вместо да предизвика международно недоразумение, инцидентът бел посрещнат с усмивки от двете страни на границата.

Друг местен жител се разхождал из гората и забелязал, че камъкът, който е маркирал границата между двете държави, е преместен с 2,29 метра, и съобщил в кметството –  информира Би Би Си.

“Това направи Белгия по-голяма, а Франция по-малка, не е добра идея.  Наслаждавах се много на тази ситуация. Градът ми стана по-голям. Но френския кмет на Орели Уолонек не се съгласи “, пошегувал се белгийският кмет на близкото селище.

Кметът на съседния френски град, развеселен от ситуацията, казал че “трябва да се избягва нова война на границата”.

620-километровата граница между Франция и Белгия е установена съгласно Договора от Кортрийк, подписан през 1820 г., пет години след поражението на Наполеон при Ватерло.
Камъкът датира от 1819 г., когато границата е маркирана за първи път.

Белгийските власти се свързали с фермера, за да върнат камъка на първоначалното му място. Ако това не се случи, случаят може да бъде поет от белгийското външно министерство, което трябва да свика френско-белгийска гранична комисия, неактивна от 1930 г. Земеделският производител може също да бъде изправен пред наказателни обвинения, ако не се съобрази.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here