Една юница – три телета

0

Само преди дни, телевизията WTVO-TV  представи разказа на двама фермери отглеждащи месодайни говеда от породата Абърдиин Ангус.

Разказа на фермерите е много интересен.

Фермерското семейство Тод и Синтия Карлсън от щата Илинойс, преди да си тръгнат от фермата след завършване на деня, решили да изчакат юницата  Мина да роди. Когато радостното събитие вече е факт, те оставят телето при майката, като си казват, че тя ще се оправи от тук нататък сама, а сутринта те ще обработят телето.

Рано на другата сутрин, ъм 6 ч сутринта Тод влиза в двора на фермата  и остава много объркван.
“Видях, едно теле в края на двора, точно там, където се роди предният ден вечерта, но след това видях   и друго теле. Чеша си главата, мислейки, че в момента има само още една крава, която е пред раждане и може би тя се е отелила през нощта.
Трябваше да направя бърза проверка в обора, за да разбера какво се е случило. Извиках и Синтия и и казвам – имаме проблем. Влязохме в обора и наистина проблем – видяхме още едно теле – трето.
Младата майка от породата Червен Ангус – Мина, беше родила малко момиченце и две момчета, които кръстихме с любов на герои от телевизионното предаване „Приятели “- Фийби, Рос  и Джоуи.
Невероятно рядко е крава да роди  тризнаци. Това е само 1 на 105 000 раждания, а когато се случи, много от бебетата в крайна сметка умират. За тези, които оцеляват, не е вероятно майката да ги приеме и да се грижи и за трите като за свои собствени”.

“Късметлия си, ако имаш близнаци и кравата приеме и двете“, обясни Синтия.

Въпреки това, според късмета, и трите бебета на Мини оцеляват и бяха приети от нея. По-голямото момче и момичето наистина уплашиха семейство Карлсън  още първият ден след раждането им. Те не искаха да бозаят и бяха много отпаднали, но Тод и Синтия прекарали часове, за да ги кърмят, за да се възстановят.

На следния  ден всичко било наред. – Дори празнувахме –  казва Синтия.
Тод кимна в знак на съгласие, казвайки: “Мисля, че са преминали през най-лошото. Всяка малка стъпка е победа.”

Семейството му отглежда говеда в точно тази ферма от 70-те години на миналия век – около 50 години. Тод казва, че през всичките тези години, той си спомня само за три крави от фермата, които са имали близнаци.

“Познавам стари хора, които никога не са виждали тризнаци,  а  цял живот са отглеждали крави – казва той.
“Няколко души, които сме питали, са имали крави винаги – през целия си живот и през 60-те си години – никога не са виждали тризнаци“, засмя се Синтия.

Мина е единствената крава Червен Ангус в стадото. Останалите са черен Ангус. В момента бебетата са все още твърде малки, за да бъдат на пасището с останалите телета. Вместо това, те ще бъдат в плевнята с майка си поне и следващия месец.
На въпроса – какво биха направили, ако имаха друг набор от тризнаци? И двамата просто извикаха: “НЕ! стигат ни тези!”

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here