Големите също имат проблеми

0

От няколко години следим развитието на най-големия руски холдинг в земеделието – „Еконива”.

ЕКО НИВА – производство от 925 хил.т.

До началото на тази година всичко вървеше по план и в холдинга се вършеха чудеса по развитието на животновъдството. Обикновено всички завиждаме на големите, но те са най-уязвими и много бързо могат да фалират за разлика от малките, които дори да се хванат за сламката, могат да оцелеят.

Основният собственик на Econiva Стефан Дюр обяснява пред “Комерсант”, че се водят преговори за евентуална продажба на 30-50% от акциите в ръководната структура на Ekosem-Agrar AG с потенциални инвеститори. Всъщност идеята е да се привлече нов инвеститор и сделката, която се изчислява до 400 милиона евро, трябва да спомогне за намаляване на дълговата тежест на Еконива.

Холдингът е най-големият производител на сурово мляко в Русия. Към 18 март той управлява ферми с 207 хиляди глави крави и с производство на над 3 хиляди тона мляко на ден / това е почти два пъти повече от нашето дневно производство/.
Разполага с четири млекопреработвателни предприятия.
Поземлената банка е над 630 хил. хектара, което съответства на петото място в класацията на най-големите собственици на земя.

В края на 2020 г. приходите на холдинга са нараснали с 15%, до 464 млн. Евро

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here