По долните гащи съдим за качеството на почвата

1

Канадците си заравят гащите в земята за повече тор.
След тях и други две държави, на хиляди километра една от друга, правят същото. В Швейцария и Австралия се провежда експеримент, да се провери състоянието на почвата – разбирай производителността и.
В тази връзка, доброволци, на определени места, заравят нови и употребявани памучни гащи. След осем седмици те се отравят и в зависимост от състоянието им се правят изводи за състоянието и наличието на полезните микроорганизми, които живеят в нея.
Разбира се и за тяхната работоспособност.

Колкото в по-лош вид се изровят памучните гащи след осем седмици престой под земята, толкова по-добро е качеството на почвата. Експериментът, стартира като научна програма е много фермери се включиха в експеримента за да научат повече за биологията и здравето на почвата си.

След отравянето на гащите-без значение дали са били дамски, мъжки, детски или килоти стига да са от памук, е наблюдавано разнообразие в начина, по който гащите се разграждат в почвата. Отровени са гащи, които са еластични и поликотонните шевове са запазени.Други,може да се изперат и спокойно да си ги обуете.   Един фермер казва: – “при мен резултата беше добър -Остана само ластика.”

Експеримента предизвика особено голям интерес при младите фермери, които с усмивка изпълниха поетите задължения за провеждане на опита, защото интереса към почвените микроби е голям.

1 КОМЕНТАР

  1. От няколко години в САЩ , окрьг Вашингтон законово се вьведе вьзможността да се компостират човешки трупове . Основанието е да се използват натрупаните фосфорни запаси в човешкото тяло. Ако у нас у нас компостираме три четвьрти от огромната мьртва администрация нали разбирате , че ще престанем да използваме фосфорни торове !!!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here