Швейцарската кафява Елиса е номер едно за 2020 г

0

Кравата Елиза от фермата Falera  е обявен за Гранд Шампион на Кафявата порода за 2017. Сега изключителната крава, четири години след спечелването на титлата, вече е преминала  магическата граница от 100000 кг мляко. 

В шест лактации Елиза произвежда средно 11 650 кг мляко с 3,86% мазнини и 3,48% протеин. Тя постигна най-високото производство на лактация през 5-та лактация с над  14500 кг мляко.

Eлза е класифицирана като EX97. В допълнение към победата Елиза спечели и други титли на национални изложения като Swiss Classic, изложението IGBS в своята „шоу кариера“ . 

Тя е създадена за шоу. Тя винаги се чувства добре всеки път, яде добре и се представя на ринга като дива – казва собственикът

Елиза е изключителна крава. Елиза отразява точно целта за размножаване на съвременната кафява швейцарска крава. С думите: „Фантастична крава, която може да спечели цяла Европа“, Елиса получи седмата поредна шампионска титла. 

Но какво се крие зад тези успехи?
На първо място генетиката. Майката на Елиса, Вурл Елке е купена на две години от пазара. Елиса е второто теле на тази силна крава с отлично виме, което вече е произвело над 78 000 кг мляко. След неуспешен опит за ЕТ следва осеменяване с -Blooming, тя отново забременява и в момента е пресушена..


По-голямата сестра на Елиса- Агио Емилия Ex 93 току-що завърши последната си лактация с 13 101 kg мляко.
Цъфтящата Елси вече е виждана няколко пъти на изложения тази година.. Други и сестри от Present и Jenor впечатляват с огромната си готовност за представяне и отлични системи за виме.

Източник:Браунвие Швейцария

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here