Всеки ден е Ден на Земята

0

Всеки април млекопроизводителите се събират заедно, за да отпразнуват екологичните практики, които помагат за запазването на земята. Особено на Деня на Земята всички напомнят за продължаващата необходимост да защитаваме природните си ресурси. Всъщност има  седем начина, по  които всички можем да приличаме повече на млекопроизводителите, за да покажем своя ангажимент за устойчивост на околната среда. Прочетете внимателно и прилагайте.

  •  Заменете старите светлини с високоефективни LED светлини. Много фермери в САЩ, заменят традиционните осветителни тела с LED светлини, за да намалят потреблението на електричество в оборите, като същевременно осигурят ярка светлина за кравите и хората.
  •  Използвайте водата повече от веднъж. Вместо да източвате водата в мивката, използвайте я за напояване на растенията. Фермери, вече я използват два пъти, като съхраняват водата, която използват за охлаждане на млякото си, и след това с нея измиват доилната зала след всяко доене. 
  •  Използвайте обикновени кърпи вместо хартиени кърпи. Прането и повторното използване на обикновени кърпи помага да се избегне разточителството да изхвърляте хартиени кърпи секунди след използването им.
  •  Използвайте остатъците от храната за допълнително хранене! Кравите също могат да бъдат придирчиви! Холандска ферма се грижи да не губи фураж. Вместо това, фермера събира „остатъците“ и ги дава на друга група крави, за да намали отпадъците.
  •  Отглеждайте и съхранявайте фуража, когато е пресен, за да храните целогодишно. Много фермери, отглеждат реколтата си през пролетта и лятото, за да се прибере и след това тя ферментира (като мариноване или консервиране), така че кравите да имат богата на хранителни вещества храна през зимата.
  •  Планирайте маршрута си за пътуване, за да спестите гориво. Много фермери планират всеки маршрут възможно най-ефективно, за да намалят разхода на гориво – както и времето за път.  
  •  Изберете посуда за многократна употреба за сервиране на яденето. В много ферми, телетата се хранят с мляко в бутилки и след това фермерите ги измиват след всяко хранене, за да запазят телетата си здрави.

Има толкова много малки неща, които всички ние можем да направим, за да променим отпечатъка си на земята. Подобно на млекопроизводителите, промяната в начина, по който правим нещата, може колективно да окаже голямо влияние върху нашата околна среда – и да запазим и защитим нашата планета за бъдещите поколения.

ИЗТОЧНИК Асоциация защита на Земята

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here