Тримата големи = Арковин

0

Evolution, Masterrind и Vikinggenetics обявиха намерението си да създадат водеща говедовъдна кооперация. Това сливане ще доведе до най-голямата компания за отглеждане на говеда в Европа – Arcowin – с над 53 000 членове.
Новата кооперация ще работи за осигуряване на възможно най-устойчив и възможно най-висок генетичен прогрес на различните породи, за най-голяма полза за членовете и световните клиенти в млечното и месно производство.

На 1 декември 2020 г. трите компании Evolution, Masterrind и Vikinggenetics обявиха създаването на новата кооперация Arcowin от 1 януари 2021 г. Arcowin беше създадена за подкрепа на програми за развъждане на говеда, които произвеждат мляко и месо. Основната цел е тези три организации да се възползват от съответните си генетични ресурси и да започнат някои сътрудничества за научноизследователска и развойна дейност.

През декември 2020 г. трите компании се договориха да проучат по-нататъшни взаимодействия в сътрудничеството. Въз основа на анализа, съветът на директорите на кооперациите обявява намерението си да обединят дейности, свързани с отглеждане, производство и международни продажби и международен маркетинг в говедовъдството.

Сливането е обусловено от получаване на регулаторни одобрения и се очаква да влезе в сила на 1 януари 2022 г.

„Разбрахме, че трите компании ще спечелят защото са собственост на фермерите и ще работят за фермерите. Като сме обединени, ние ще застанем заедно зад 53 000 животновъди и производители на мляко и говеждо месо, които разчитат на нас, за да им осигурим най-добрия генетичен прогрес за успеха на техните ферми “, казва Винсент Ретиф, председател на борда на Arcowin.

Evolution, Masterrind и Vikinggenetics са водещи кооперации в животновъдството със силни бази в Дания, Финландия, Франция, Германия и Швеция. И трите кооперации са пионери в стимулирането на напредъка, устойчивостта и рентабилността на млечното и говеждо производство, не само на родните си пазари, но и по целия свят. .

„Тъй като Arcowin дава пълен обмен на генетична информация за всички породи и страни, ние сме в състояние да идентифицираме най-добрите животни в Европа, като се възползваме от огромните вариации в нашите породи и по този начин максимизираме генетичната печалба във всички развъдни програми. Това отваря голям потенциал за фермерите да получат достъп до превъзходна генетика и да се възползват от развитието на тенденциите в Европа “, казва д-р Йозеф Пот, главен изпълнителен директор на Arcowin.

След обединяването Arcowin ще засили глобалната дистрибуция с филиали в 10 държави, дистрибутори в 65 държави и с най-силната европейска база.

Източник: Arcowin

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here