Убиха най-голямата мечка в Европа

0

Въпреки че ловът на мечки е забранен в Румъния от 4 години, една от най-големите мечки в Карпатите е убита от принца от Лихтенщайн, според неправителствената организация Agent Green. Твърди се, че е платил 7000 евро за легален лов на мечка. Възниква обаче съмнение, че принца не е застрелял проблемната  мечка, за която е получено одобрение за лов. Обвиненията са повдигнати от следователите на природозащитна организация, които казват, че Артур, е  смятана за една от най-красивите в Румъния, и е станал жертва. Преди злощастния лов местните селяни се оплакват, че мечка уврежда домакинствата им. Но те са говорели за мечка, а не за мъжкара, преследван миналия месец от принца 

Мечока Артър е бил на 17 години и е най-голямата мечка, наблюдавана в Румъния и може би най-голямата такава живееща в Европейския съюз. Измерванията на трупа показват, че Артър е имал 593 точки от 600, което е максимално възможно в трофейната ловна индустрия. Никога досега дори не е чувано за такъв рекорден резултат. Местните се чудят как принцът е объркал мечките и се прокрадват съмненията, че мечката е убита съзнателно за да се вземе трофея и да се окачи на стената.

Кафявата мечка е вид, строго защитен от законодателството на ЕС и Бернската конвенция. Дерогациите са изключения, които се случват в екстремни случаи за всеки отделен случай, след задълбочена оценка на ситуацията, а леталният метод е последната инстанция, когато алтернативи (включително преместване) са неуспешни и проблемът носи заплаха за човешкия живот и домакинствата .

Европейската комисия одобри бюджет за държавите-членки за незабавно и справедливо обезщетение на всеки земеделски производител, който претърпи щети на собствената си земя или в райони, в които имат договор за извършване на земеделска дейност.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here