Още една тройка телета

Успешно родени тризнаци в САЩ – 

Една юница – три телета

Сега, това се случи отново във фермата на семейство Хайоз /Швейцария/, кравата Ванилия роди две телета и след един час се появи и третото теле. Раждането е съвсем нормално и майката и телетата се добре..

Това е събитие, което се случва само при 0,007 процента от всички новородени телета. При предното си раждане Ванилия е родила две телета:
Миналата година Ванилия роди близнаци. Тази година и предстоеше още едно необикновено раждане, тъй като сутринта тя не дойде на яслата за фуражи, а беше влязла съвсем скоро в деветия месец на бремеността, ние се притеснихме и отидохме да видим какво става. 
Раждането бе започнало. Скоро се роди първото теле, а 15 минути по-късно и второто теле. Отидох в офиса и изведнъж чух силно мучене. Върнах се отново  при кравата и видях третото теле. Определено това беше правилната крава, да роди тризнаци, защото има достатъчно мляко за всички.”

Женското теле и двете мъжки са потомството номер осем, девет и десет на деветгодишната изключителна Ванилия. Бащата на телетата е пиемонтският бик Tifone. В рамките на три часа след раждането всички телета бозаеха сами. За всеки случаи, ветеринарят даде на майката само калциево-магнезиева инфузия. В крайна сметка трите телета я накараха да загуби над 100 килограма тегло в рамките на един час.

Бащата е от пиемонтската порода, защото този вид  дават невероятен добив на месо. Преди няколко години от едногодишно теле фермерът е получил труп с кланично тегло 260 кг, от които най-накрая успява да извлече 200 кг месо .

Източник: т: rуp

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here