Може ли това да се случи у нас – Мандрите отчитат повишаването на цените на фуражите и плащат повече на доставчиците си

Двете австрийски мандри-SalzburgMilch и Kärntnermilch правят авансови плащания на своите доставчици и увеличават цените на суровото мляко през юни.

Остава обаче въпросът, дали секторът на търговията с хранителни стоки ще се съгласи с това и така ще се помогне за намаление допълнителните производствени разходи през последната година.

Мандрите казват, че правят това за да се противодейства на рязко нарастващите разходи в селското стопанство, Kärntnermilch увеличава цените на млякото си, за производители от 1 юни.

За конвенционалното мляко без ГМО има увеличение с 2 цента/кг, за биологичното мляко с 0,5 цента/кг. Това ще компенсира по-ниската цена на млякото, което бе през март.

Трябва да се опитаме да покрием допълнителните разходи на нашите доставчици. В противен случай повечето млекопроизводители ще спрат дейността си. Ето защо ръководството на млекопреработвателните предприятия реши да увеличи цените” – заяви директорът на млечните предприятия.

В Световния ден на млякото – 1 юни, третият по големина млекопреработвател в Австрия, повишава цените на доставеното мляко. Според управляващия директор на SalzburgMilch увеличението е с 1,3 цента/кг за конвенционално мляко и 1 цент/kг за биологично мляко.

С повишаването на цената на млякото, мандрата прави авансово плащане и призовава търговците на храни да плащат повече за продуктите на SalzburgMilch. 

Нарастващите разходи в много области (енергия, опаковъчни материали, фуражи за животни, строителни материали и др.) вече не могат да бъдат плащани от фермерите и от мандрите. Следователно е наложително цените на нашите продукти да бъдат увеличени в сектора на търговията на дребно “, казват млекопреработвателите.

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here