Рекорд на Южна Америка – 190 000 кг мляко от крава

7

Освен футбола,  Пеле, Марадона, Гаринча и компания,  Южна Америка вече се прочува и с животновъдството, което също е на световно ниво.
Оказва се, че през последните години и Бразилия тръгна по пътя на модерното говедовъдство. Друга Южноамериканска държава – Уругвай, помага на Испания да си остриже овцете.

От няколко седмици Бразилия има нов рекорд за пожизнена млечност от крава. Холщайнска крава е произвела повече от 190 000 кг мляко. Това е най-голямото историческо производство в Бразилия и Латинска Америка.
Името на кравата
е „ Rhoelandt 372 LEDA Doc Stormatic“ (регистрация-BX321339); тя е роден на 5 януари 2003 г. във ферма Rhoelandt собственост на животновъда Роналд Рабърс. Кравата е достигнала връх от 190 107,92 кг мляко, 6 252,68 кг мазнини и 5 805,04 кг протеин.

Това постижение е постигнато в рамките на 10 лактации, в режим на 3 трикратно доене. Последната лактация приключва през април 2021 г.

Според собственика „Това е фантастична крава, която произхожда от продуктивно семейство, майка й кравата Rhoelandt 089 LEDA Victor Doc, произвела 131 547,67 кг мляко в 5 лактации. Това представлява всичко, което търсим в нашите крави, тоест високи добиви, отлична конформация и продуктивен живот и всичко това, без да губим от поглед благосъстоянието. Тайната им е да ядат много храна и то добра ”.

Този рекорд си има и своята малка тайна. Фермера Робъртс – баща, заедно с родителите си, братята и съпругата си, мигрират от Холандия в Бразилия. Сега, сина – Роналд получи национално признание за създаването на животни с безупречна генетика и високо ниво на производство. 

Информация:APCBRH

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. В България според “браншовиците”тази крава трябва да е бракувана,защото е стара.

  2. Стигнали Бай Ганьо и американецът до дините на пазара и американецът попитал: А това какво е? Грах мамка ти, грах 🤣

  3. За 190 тона мляко, дюзите и трябва да са големи като на Герб чекмеджетата. 😀😀😀

  4. АЛОО МИШОО НЕ СЕ ПРАВИ НА АЛТАВ И ДА МИ РЕКЛАМИРАШ ТЕЗИ ЧШ МАРШИ .РЕКОРДИСКАТА Е ОТ БРАЗИЛИЯ И КРЪСТОСКА С ТЯХНАТА ПОРОДА ЗЕБУ И РЕКОРДА И Е 127.3 ЛИТРА ДНЕВА МЛЕЧНОСТ.ТОВА ГОВЕДО НА ТАА ЖЕГА ЗНАЕШ ЛИ КОГА ЩЕ РАЗВИЕ ТАЗИ МЛЕЧНОСТ НА ВЪРБА В ПЕТЪК.

  5. ВИЕ С В.НИКОЛОВ СТЕ СПЕЦИАЛИСТИ ПО КАРАКАЧАНСКОТО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗА ТОВА ТАМ ТИ Е СИЛАТА. КАЖИ КАКВА Е НАШАТА СР. МЛЕЧНОСТ ОТ Ф.КРАВА ,НО И ТОВА НЯМА КАК ДА ГО КАЖЕШ ЗАЩОТО НЯМА КАК ДА ГО ИЗЧИСЛИТЕ.

    • Много неграмотен сте господине … вие първо се научите на пишете грамотно и стилистично правилно пък после давайте акъл …

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here