Мексико – с 10 000 ферми по-малко

0

Много често наши читатели ни обвиняват, че пишем много често за чуждите фермери и за това, което се случва в страни, които са далече от нас.
Всичко това не е случайно.
Чрез подобни материали искаме да обърнем внимание на политиците, на управляващите и администрацията, на фермерите, че нещата в говедовъдството не са добре и на фермерите им трябва помощ. Знаят ли политиците какво се случва в говедовъдството или само повтарят „връщат се младите на село”

.Какви са отношенията между „играчите” в промишлеността животновъдство – политици, бизнесмени, преработватели, търговци, субсидаджии, работници, администрация и животновъди.
Кой взема най-големият дял от печалбата – а то има такава.
Засега всичко това е един процес които си върви непредсказуем за някои, за други може би програмиран.

Ето защо всичко това трябва да се знае и да се вземат съответните мерки и то в полза на фермерите. Американците имаха доскоро един президент, който някой го смятаха за ексцентрик, други за нервак, но фермерите си го харесваха. Тръмп тихомълком свърши няколко неща в полза на фермерите. Първо „разшири” пътя до Китай за износ на животинска продукция. Второто бе спрян вноса на сурово мляко от Канада и третото е нормализирането цените на млечните продукти в САЩ, когато техните търговци ги вдигнаха необосновано.

Какво се случи в Мексико през 2020 г

Повече от десет хиляди производители на мляко в Мексико напуснаха дейността поради високи производствени разходи, които достигнаха над 30%. Това увеличение се дължи на по-високите цени на царевицата и соята, използвани за хранене на крави, и увеличаването на енергийните източници като светлина и горива. Заедно с това цената, платена за литър мляко, не е в крак с високите производствени разходи. Това съобщава Председателят на производителите и потребителите на мляко, като напусналите 10 000 фермери вече се занимават с друга дейност.

Той обясни, че във федералното правителство няма голям интерес към цената на млечните продукти, но за местните производители на мляко липсата на определени правила е сериозен проблем, тъй като фуражите имат високи цени. Царевицата, продуктът, който се използва най-често за фураж за говеда, струва 0,23 щатски долара в началото на годината, но вече регистрира стойността от (0,39 щатски долара, соята е увеличена от (0,41 щатски долара; достигайки днес около 0,56 щатски долара, което сериозно засяга икономиката на производителите на мляко.

Председателят на производителите и потребителите на мляко също припомня, че поради високата цена на зърнените култури, производителите започнаха да продават част от добитъка си, за да подкрепят останалите, тъй като цените на млякото не се подобриха.

От 150 000 производители на мляко, 10 000 могат да бъдат защитени на национално ниво, но 140 000 ще продават на средна цена от 0,34 щатски долара за литър, при производствени разходи от 0,41 щатски долара, така че ще се стремят към диалог с федералните власти в сектора за подобряване на цените на млечните продукти.

Информацията е преведена от екипа на MilkPoint.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here