Ваксина срещу COVID-19, добавена към млечните продукти

0

Науката е страхотна. Активира се при всички екстремни ситуации. Разбира се, това не се прави от добри чувства. Причина номер едно са парите. Парите обаче не се командват от науката, а те командват нея. Става дума за големите корпорации, които реагират бързо на обстановката и накрая техните „джобове” са винаги пълни и непрекъснато си пришиват нови такива.
Науката е просто един изпълнител на поръчка.

„Учени от Беларус и Русия са на път да създадат първата в света бактериална ваксина, която се прилага с помощта на млечни продукти”.
– Това заяви на пленарната сесия на VIII Форум на регионите на Беларус и Русия президентът на Руската академия на науките Александър СЕРГЕЕВ.

Борбата с коронавирусната инфекция заема важно място в сътрудничеството между белоруски и руски учени. Инициирахме сътрудничество по опитите на първата в света бактериална ваксина срещу covid.
Уникалното предимство на такава ваксина е лекотата на производство в обекти, които не изискват сертификат за работа с патогени, бързото производство в почти неограничени количества и удобството на имунизацията чрез приятната консумация на млечния продукт.
Бързото преминаване на предклинични и клинични изпитвания на първата бактериална ваксина срещу covid, би позволило на нашите страни да пуснат абсолютно нов, уникален медицински продукт за вътрешна консумация и за външния пазар “ –  обобщи президентът на Руската академия на науките.

източник: ТАСС

Няма да коментираме, до колко хуманно е това – да ядеш ваксина … ами ако не знаеш или не си съгласен ….

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here