Идва ред и на екологичните опаковки

0

Освен за хуманното отношение към животните и биологичното мляко, за които почнахме вече да говорим, на опашката вече са се наредили куп детайли от бизнеса мляко, които чакат да бъдат задействани.
Един от тях е и опаковките.
От години все ги сменяме, все излизат нови Наредби, които уж искат най-доброто, а то все не идва. Факт е обаче, че се напълнихме с плексигласи и найлони, които хем задушават климати при производството им, хем след това не се разлагат и замърсяват природата. За чуждите тела от този вид, които са погълнали нашите животни и след това са увиснали на ченгела, няма да говорим.

Съвсем скоро в Гърция фирма Капелис, внесе най-добрите „херметически затворени“, екологични съдове на Halopack © .

 – Изработени от рециклирана хартия, покрита без добавки и лепило
 – С високо газово запушване за поддържане и/или удължаване на живота на продуктите, опаковани в модифицирана атмосфера (MAP)
Филмът за покритие може лесно да се отдели от хартията след употреба, което позволява двете части да бъдат събрани отделно за рециклиране.
Намаля се използването на пластмаса  с 90%
Възможност за печат от всяка страна
Възможност за използване в микровълнова фурна, фурна и фризер
Винаги подходящ за контакт с всички видове храни

Месо, сирене, риба, готово ястие, салата, какъвто и да е продуктът, дизайнът на приборите Halopack © с висока газова бариера (EVOH) гарантират запазването и / или удължаването на живота на продуктите, опаковани в модифицирана атмосфра.

източник: reporter.gr

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here