Търбуха на телето = 16 седмици

0

Че, развитието на храносмилателната система при телетата е най-важното при отглеждането им, няма спор. Именно тук се правят най-много експерименти и съответно има най-различни теории.
Сега ще ви запознаем с едно изследване и съответно становището на фермерите по този въпрос.

Въпреки, че фермерите много пъти говорят, но гласът им не се чува, изключително важно е да се разбере какво мислят.

Изследователите предполагат, че търбуха на телето при раждането не е напълно развит и това става на възраст най-рано от 12 до 16 седмици.  Този диапазон е генетично обусловен.

Начинът да се случи това, през първите три до пет седмици трябва да се дава мляко на воля. По този начин тънките черва стават с 2 метра по-дълги, има по-голямо ежедневно наддаване на тегло и максимален прием на твърда храна при отбиването.

Давайте обилно мляко на телетата в продължение на 14 до 16 седмици и след това бавно намалявайте млякото в продължение на пет до седем седмици. 

Отбиването с развит търбух означава по-малко стрес и липса на хранителна разлика. В идеалния случай се предлагат богати на фибри твърди фуражи с ленено семе и живи дрожди,

Какво споделят по този въпрос фермерите. В своите изказвания те често употребяват думата „децата” или „бебетата” – става дума за малките теленца.

Фермер 1: Всъщност тотално тъжно ???? Какво по-лошо от това, ако една майка, и това включва кравата, загуби детето си или телето си, т.е. то е грабнато от нея … И това, разбира се, БЕЗ ПРИЧИНА, защото кравата дава повече мляко, отколкото телето й се нуждае, така че, хората също могат да се възползват. По три начина! На кравата е позволено да следва своята природа според своите дълбоко вкоренени инстинкти/чувства, телето има своята естествена храна и човешкото същество също има „своето“ мляко.

Фермер2: Мисля си това всеки път, когато бебетата се водят на яслите след 4 месеца, защото луксът е на преден план.

Съпругата на фермера: 14-16 седмици да даваме мляко е много дълго време. Телетата ни пият мляко средно 12 л / ден само за 8 седмици. Дори след отбиването телетата се изкачват с кривата на тежестта без никакви проблеми.

Фермер3: моите телета пият мляко 4-5 месеца и до 16 литра на ден в началото. Не мога да разбера дали спестявате от мляко и евентуално купувате скъпи фуражи за отглеждане, в крайна сметка искате да използвате оптимално грубите фуражи

Клодин  Раздал си децата си веднага след раждането им.Не мога да повярвам как можеш да бъдеш толкова безсърдечен.
Бебешките животни също имат нужда от майка си. Да, и точно затова хората смятат, че трябва да определят дали бебето животно може да остане с майката или не, консумирам само растително мляко, не подкрепям жестокостта към животните

Съпругата на фермера: телето определено няма да се успокой, докато кравата дава добро мляко. Напротив: консумацията се увеличава в съответствие с възрастта.  Гарантирано няма да бъде благоприятно за животните и по-малко стресиращо, отколкото да отнемете телето веднага след раждането.

Фермер4: Както хората, които не са ходили в задушен краварник като деца, получават астма и други алергии, така и хората, които имат само теоретично – утопично – идеологизиран образ на земеделието. Кравите и телетата също имат алергии към най-естествените земеделски практики. Но алергиите са неприятност и трябва да се избягват, ако е възможно. В идеалния случай с ранно излагане на така наречените алергени. Това важи както за естественото, така и за идеологическото.

Б.А. Алергията представлява повишена чувствителност на организма, обикновено към безвредни субстанции от околната среда – антигени, след предшестващ контакт с тях. В този случай антигените са известни под името алергени, а свръхчувствителността е в резултат на прекомерната защитна реакция на имунната система. Тази реакция е придобита, предвидима и краткотрайна.

Според медицинските наблюдения и статистики от последните години, хората с по-висок жизнен стандарт и по-активна имунна профилактика страдат по-често от алергични заболявания. Алерголозите са на мнение, че с урбанизацията и навлизането на нови материали в бита се повишава рискът от алергии и се появяват нови алергени.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here