Богатството и коронавируса

0

По време на пандемията, много хора успяха да се облагодетелствуват. В началото, наистина я имаше идеята хората да си помагат един на друг, за да се излезе по бързо то локдауните, които следваха един след друг.
След известно време, обаче много хора разбраха, че „златната рибка“ ги е споходила и сега е момента да се действа да си напълнят сметките, където и да са те.
Случаи публикувани в медиите, колкото искаш.
В кои сметки отидоха парите – честни и нечестни може да се разбере от публикувания преди няколко дни
„Доклад за глобалното богатство“, от Credit Suisse

Миналата година пандемията на короната доведе до икономическа турбуленция. Но натрупването на богатство на швейцарците се оказа до голяма степен имунизирано срещу това. Измерено като богатство на възрастен, те отново са станали по-богати. В световен мащаб богатството  е достигнало нов връх.

По-конкретно, през 2020 г. парите на възрастен в Швейцария  е 673 960 щатски долара, което е ръст от 11,7% в сравнение с предходната година.
С това швейцарците са на върха в световен мащаб, следвани от САЩ, където богатството на възрастен е нараснало с 41 870 долара до 506 420 долара.
На трето място е Хонконг, където активите дори са намалели с 26 420 на 503 340 щатски долара.
Богатството на възрастен се е увеличило с 6,0% до най-високите 79,952 щатски долара.

Броят на милионерите по света се е увеличил с 5,2 милиона до 56,1 милиона.  В Швейцария делът на милионерите е малко под 15 % от възрастните, което е най-доброто в световен мащаб.
Групата от много заможни хора (с активи над 50 милиона щатски долара) нараства още по-бързо, като отчита ръст от 24 % до 215 030 души, най-високият темп на нарастване от 2003 г. насам. От тях 3300 са  швейцарци.

Глобалното богатство ще продължи да нараства значително до 2025 г. Очаква се то да нарасне с 39% през следващите пет години. Броят на доларовите милионери също ще нарасне с почти 50 % до 83 милиона през следващите пет години. Броят на милионерите в Швейцария вероятно ще се увеличи с 54 % до 1,6 милиона.

  • източник: Bote der Urschweiz

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here