Борбата за изкуствените храни започна

0

Много пъти сме обвинявани от нашите читатели, че употребяваме думи свързани със спорта.

Ами то новия връх за изкачване са изкуствените храни.

А качването и да си разчистваш пътят, си е направо спорт. На водещите в бизнеса им е ясно, че жителите на света се увеличават непрекъснато и те искат да се хранят. В същото време хранителните продукти стават дефицит и трябва да се намерят такива.

Сега работещите земеделски структури успяват, но все повече хора напускат земеделието. Изискванията към производството също се увеличават. Ето защо по-предприемчивите започват да търсят алтернативата.

С други думи да произвеждат изкуствени суровини за приготвяне на храна.

Тук борбата е безмилостна, не става дума за “кокал”, става дума за огромен стек от изкуствено месо.
Съвсем нормално, водещите индустрии произвеждащи нормални храни, да са първите, които да се наместят в производството на изкуствени храни. В този случаи, те стават монопол при изхранването на населението на земята.

Знаем, че от няколко години има открит метод за производство на изкуствено мляко. Всички процедури ще приключат в най-скоро време и ще почне неговото производство. Това направи израелското подразделение на Coca-Cola, като инвестира 2 милиона долара в нов продукт, наречен Biomilk.

Central Bottling Company ще си сътрудничи и ще инвестира 2 милиона долара в холдинга, който произвежда мляко от клетки на вимето на животното. Половината от средствата ще бъдат инвестирани за постигане на референтните етапи.
Central Bottling Company е израелски частен производител и дистрибутор на безалкохолни напитки, алкохолни напитки и млечни продукти. Компанията притежава израелския франчайз Coca-Cola от Coca-Cola International.

Това ще бъде мляко, което не се добива от крави за да се произведе. Изкуственото мляко ще бъде произведено чрез изолиране на млекопродуктивните клетки от млечните клетки на вимето и прехвърлянето им в биореактор, но без да е необходима крава в последния процес на производство на мляко.

Coca Cola пусна асортимент от мляко, което за разлика от обичайните асортименти има по-високо съдържание на протеини, по-малко захар и не съдържа лактоза.

Гигантът на безалкохолните напитки е взел това решение предвид фактът, че все повече американци са се отказали да консумират подобни продукти. Освен това напоследък хората очакват храната или напитките, които консумират, да имат свойства да увеличават енергията си чрез съдържанието на фибри, антиоксиданти или протеини.

източник: lenta.co.il

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here