Консумацията на мляко и млечни продукти предпазват от диабет

0

Съвсем нормално е в света на бизнеса да има няколко теории по даден проблем. Всеки защитава с факти полезното на собствения си продукт и хвърля упреци срещу конкуренцията.
Преди десетина години, когато растителните мазнини навлязоха смело и завоевателно в млечната промишленост, веднага се оформиха два лагера, този на привържениците  и на  тези, които бяха против тях. И двата отбора се позоваваха на учени, които защитаваха научните си каузи.

Така че има и противници дори на истинските млечни продукти.

Митовете и легендите обикновено падат, като дойдат фактите. Мляко и млечни продукти определено са с положително „въздействие върху здравето“

Още през 2015 г. германският институт „Макс Рубнър“ представи анализ на текущите резултати от изследванията, според който

от консумацията на мляко и млечни продукти,  могат да се очакват повече положителни  ефекти върху здравето.

 Според него консумацията на мляко трябва дори да предпазва от заболявания като рак, остеопороза или алергии.

Яденето на сирене също намалява рискът от диабет 2

Преддиабетът е предварителен стадий на диабет тип 2. Захарният метаболизъм вече е нарушен, въпреки че диабетът все още не е налице. 

Текущите резултати от проучването показват, че консумацията на високомаслено сирене може да има положителен ефект върху развитието на предшественика на това заболяване. 

Хората, които редовно ядат сирене с високо съдържание на мазнини, имат по-малък риск от диабет тип 2.

Източник: BRS 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here