Хранене на телетата с пълномаслено мляко

0

Натиска от страна на организациите в защита на животните става все по-голям и производители и преработватели трябва да се съобразяват с това. Ръководството на най-голямата австрийска млечна група Berglandmilch с над 10 500 доставчика е взела фундаментално решение за въвеждане на пълномаслено хранене за телета.

Задължителното хранене с пълномаслено мляко  се осъществява от април 2021 г. Ръководството ще  предостави подробна информация за прилагането и съответните рамкови условия и преходни периоди за реализирането на това условие. Трябва също да има решения за подхранване с пълномаслено мляко на прах с автоматизирани системи (които понастоящем работят със заместители на прах на основата на мляко).

Изхранването с пълномаслено мляко,  може да  осигури здравословно и естествено хранене на телета, както и устойчиво и успешно производство на мляко, включително маркетинг на продукти. В допълнение, аналоговите продукти – в които млечната мазнина се заменя с растителни мазнини – могат да бъдат избегнати

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here