Съседите: Какво направиха гръцките животновъди, а ние – не можахме

0

Срещата на животновъдите –
отново на “камък”

Гръцките животновъди отново ни дадоха поредния урок. Не случайно през последните години млечната и месодайната им промишленост има ръст с над 15% и то в годините на пандемията.

На 4 август водачите на над 50 гръцки организации на животновъдите се събраха в Тирнавос. На срещата присъстваха само животновъди – над 200 човека и нито един от управляващите или от политиката. Изслушани са много изказвания. Преобладаващите въпроси бяха свързани  с повишаването на цените на фуражите, законодателството за оборите, основният проблем за пасищата, но също и проблемите, които възникват през последните години, като например използването на земята и фотоволтаиците.

Срещата на животновъдите – отново на “камък”

И най-важното, създадена бе работна група която ще координира дейностите на животновъдите, участвали в срещата в Тирнавос, докато тази група стане юридически факт.

Мотото на съвещанието е било – първа стъпка за координация на действията на животновъдите.

И най важното:

Агонията на почти всички е ясен индикатор за липсата на адекватна информация за животновъдите и техните първични организации.
Оперира се ”с представители и представителства”, които изглежда не работят заедно за животновъдите, производителите на истинско богатство.  Целта на срещата бе:

(1) да се отбележат проблемите на животновъдите,

(2) да се идентифицират първите спешни приоритети за оцеляване,

(3) да се избере принципно координираща група

(4) да се определи процесът на предлагане и координиране на действия в бъдеще.

Медиите гарантираха и създадоха условия срещата да бъде чута от всички животновъди, дори и в най-отдалечените райони на страната.

Очаквайте повече информация за срещата на гръцките фермери.

източник: dnhost.gr

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here