2 част / Асоциация за развъждане на Монбелиард и Симентал – четем програмата

0

С материала

1 част / Асоциацията на Монбелиард и Симентал – отново ни изненада

Започнахме да ви запознаваме с Информационната програма на тази асоциация. Повярвайте, това е нещо чакано отдавна от говедовъдите. Досега те само са си го мечтали. Но сега вече го имат.
Ние също, както сегашните тийнейджъри, уж само влязохме да разгледаме програмата и трудно успяхме да излезем.
Какви ли ще са чувствата на един фермер, който се запознае с всичко станало с неговото животно от раждането до излизането му от фермата. Или да следи с нетърпение рекорден добив от специално животно.


За да се влезе в системата, всеки фермер трябва да напише своят електронен адрес и съответната парола, която е получил от администратора. Този вход му разрешава да  гледа колкото иска резултатите и цифрите, но само за неговата ферма.

Влизайки в системата, първото нещо е да видим какви „врати” има в нея.
Съвсем нормално е да почнем от „стая” сътрудници. Натискаме и пред нас се появява пълен списък на екипа, които работи в Развъдната асоциация на Монбелиарда и Симентала. Появява се информация под формата на таблица за целия екип.
Както му е реда, на първо място е записан Председателят – магистърът по селекция и репродукция г-н Атанас Атанасов.
Следват останалите сътрудници, подредени по стажа, които имат в Асоциацията. Дадени са също адресите за връзка и телефоните им. За всеки сътрудник има и малка характеристика, за да могат фермерите все пак да са запознати, което си е и в реда на нещата, с човека, който ще обслужва фермата му.

Това показва, че няма никакви тайни в тази организация и всичко е сложено на „масата”. При активиране името на всеки сътрудник, можете да получите още информация за него.

Следва „стаята” контакти. Като влезете вътре, ще ви посрещне един списък с имената на всички собственици-членове на асоциацията. В този списък са включени и имената на обслужващи фермите лица – управител, ветеринарен лекар, техник осеменител, счетоводител и ветеринарен техник. След всяко име има пълна информация по отношение комуникацията с него – населено място, телефон, електронна поща. Опростено е и стигането до лицето което търсите. Може да го намерите в списъка по телефонен номер, по име или чрез името на фермата.

Стигаме до специализирана „стая” в която има информация само за фермерите, членове на асоциацията.
Всичките имена са подредени прилежно по името на фермата, следва номера на животновъдния обект, населеното място, област, материално отговорното лице и съответно името на сътрудника, които обслужва фермата.
Следва влизане в „стаята” и се озоваваш в “пещерата на Аладн” – навсякъде пълно с информация.
Можеш цял ден да прекараш във фермата, която разглеждаш,  и да се запознаеш основно с всяка крава. На картата е отразено местоположението на фермата. Следва отново информация за фермера и фермата. Също така прилежно е сложен в списък и най-важния документ за фермера – Сертификатът за кравите и Сертификата за юниците. Също така и актуализиран списък на кравите под селекция.
Накрая е отворен списъкът на наличните животни с пълна информация за тях – от раждането, какво се е случило до напускането на стадото.
Задължително към информацията за всяка крава има и снимката и.

Какво има в информацията ще ви запознаем в следващия материал.

Следва ….

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here