Другата гледна точка – Какво ще се случи с тялото ни, ако спрем да ядем млечни продукти?

0

Основните ползи от консумацията на млечни продукти включват заздравяването и изграждането на костите и зъбите, както и поддържането на телесна маса.
Те са много по-важни за децата.
Възрастните не се нуждаят непременно от млечни продукти, за да поддържат здравословен начин на живот, особено ако ги заменят с други храни, които съдържат основни хранителни вещества.
Какво може да се случи, ако изключите млечните продукти от храненето си.

Главоболието може да спре.
Култивираните млечни продукти всъщност могат да предизвикат мигрена. Така че, ако не сте стресирани, спите добре и сте ограничили консумацията на кафе, но въпреки това изпитвате главоболие, млечните продукти може да са отговорът.
Опитайте се да спрете да ги консумирате и е възможно главоболието да спре.

Може да станете по-стабилни емоционално
В млечните продукти има много хормони, които могат да влязат “в конфликт” с вашите собствени. Когато се смесят, настроението ви се променя. Ако спрете да ги ядете няма да бъдете изложени на тези допълнителни хормони и ще станете по-стабилни емоционални.

Може да спрете да се чувствате подути
Оказва се, че 65% от възрастните имат намалена способност за усвояване на лактоза. Това означава, че в техния случай консумацията на млечни продукти, води до подуване на корема, газове и диария. ?ко често ви се случва, може да сте от хората с непоносимост към лактоза. Говорете със специалист, за да разберете какво се случва. Когато се откажете от тези продукти, е напълно възможно да се почувствате по-добре.

Кожата ви може да се изчисти
Хората, които са чувствителни към млечните продукти, но все още го консумират, може би получават неприятни изненади. Оказва сеу че млечните продукти съдържат различни хормони, които стимулират развитието на акнето. Ако страдате от него, избягвайте този тип храни.

Може да пропуснете основните хранителни вещества
И все пак млечните продукти имат много ползи за здравето. Богати са на калций, протеини и витамини Ф12 и D. Въпреки, че са най-важни през детството и юношеството, все пак трябва да сте сигурни, че получавате тези хранителни вещества. Ако не го правите, може да се разболявате по-лесно. Ако решите да ги премахнете от менюто, опитайте се да ги замените с други продукти, богати на тези вещества като сардини, сьомга и растителни млека.

източник: dama.bg

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here