Фермерите изобретяват

0

Във фермата се налага ежедневно фермерът да импровизира нещо, за да си свърши по-лесно работата.
Най-трудно е фиксирането на животните.

В много ферми, животното се фиксира и чрез цветни ленти на крака, които подсказват на ветеринаря какво трябва да се направи на животното – осеменяване, инжекция или нещо друго.

В повечето случаи фермерът го няма, защото си има друга работа. За да се свърши добре интервенцията е необходимо животното да бъде добре фиксирано. Един от методите е, да се фиксира главата над хранителната пътека.

Изобретателен фермер е подобрил безопасността при работа на техник осеменителят и ветеринарния лекар, чрез въртяща се скоба, която е монтирана на предпазната врата.
Фермерът може лесно и безопасно да фиксира своите крави се съобщава в бюлетина на Swissgenetics.

Според швейцарските говедовъди, макар и общителни, кравите трябва да бъдат здраво вързани за осеменяване или фиксирани рамката над фуражната пътека.

Не е достатъчно, ако животното просто се фиксира само за главата.

Тогава от двете страни трябва да има по една крава, ако няма метален ограничител. Също така, кравата никога не трябва да бъде сама в обора, когато стадото е на пасището. Кравите често са вързани с халтер и въже за осеменяване. Важно е, че и двете фиксирания могат да бъдат отворени бързо дори в трудни ситуации. Примката не трябва да се затяга при страхливи крави.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here