2000 глави месечно на пазара

0

Асоциацията на Румънския Симентал – Bălţatei Româneşti ще се появи и на пазара за говеждо месо.
– „Ние, сега инвестираме в 20 угоителни ферми, които ще дават 2000 глави на пазара всеки месец“ – казва един от лидерите на организацията.

Месото от румънските бици Симентал -Балтата може да детронира „върховенството“ на Абърдийн Ангус, което в момента преобладава на румънския пазар. Създаването на 20 ферми за угояване и клане ще донесат добавена стойност на стопанствата, които са членове на Асоциацията на румънските животновъди Bălțată Simmental.

В момента организацията инвестира за изграждането на тези 20 ферми в които ще се угояват телетата на членовете на асоциацията. След като модела заработи при новите условия, фермите за угояване ще предлагат на пазара около 2000 глави говеда от породата Bălțată Românească – на линията за месо.

Всички те ще бъдат пуснати под марката „Bălțată Românească, румънски продукти“, която е марка, посветена на фермерите от Bălțată Românească, но и на потребителите на месни продукти.

– „От страна на месото имаме добро сътрудничество с кланиците – казва един от шефовете на породата. На първия етап ще използваме услугите на това сътрудничество, като всички предложени продукти ще бъдат с първокласно качество, и ще бъдат доставени на пазара във възможно най-много магазини.

Ще глезим потребителите чрез популяризиране на нашата марка и продукти, които ще бъдат първокласни и няма да правим компромиси с качеството. Досега не е имало конкуренция между продукти, получени от различни породи животни. Но отсега нататък ще има тясна конкуренция между румънското месо Bălțată и месото Angus или други породи за месо. Потребителите ще бъдат приятно изненадани от вкуса на месото Bălțată Românească”.

За продуктите от Bălțată Românească ще има сътрудничество с големи вериги магазини, където под марката “Bălțată Românească”, румънските продукти ще бъдат представени както на рафтовете за млечни продукти, така и в зоната за говеждо месо.

Издигнали сме  лозунга „Качество, количество и приемственост!“.
Това искаме и това ще направим за нашите фермери. Ние също имаме подробен проект за обработка на произведеното от наши членове мляко и този проект вече е в изпълнение.”

Източник: Балта, Румъния

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here