МЗХГ: Възможности за износ на наша животновъдна продукция – Гърция

0

В Националния съюз на говедовъдите в България се получи писмо от отдел ”Животновъдство, генетични ресурси и производство” към Дирекция „Животновъдство” при МЗХ.

Искаме да поздравим г-н Георги Недялков и неговия екип за изчерпателната информация, която ни се предостави по отношение възможностите за износ на наша животновъдна продукция.

Контактите могат да се установят на международни изложения и съответно с нашите Служби по търговско-икономически въпроси (СТИВ) към Министерството на икономиката по места. Ако някой си мисли, че наготово ще дойдат и изкупят продукцията ни, просто се лъже.
Търговията е възловият момент при реализирането на продукцията и от нея зависят и доходите на фермера.

В продължение на няколко дни ще ви представяме държавите с които е възможно да се водят разговори за евентуална търговия.
Пак подчертаваме, подобна информация в такъв голям мащаб не сме получавали. Ето един начин как да се помага от администрацията на фермерите, за което те им и благодарят.
ИД на НСГБ: М.Михайлов


Гърция

Специализирани изложения, организирани в HELEXPO Център.

В периода след 01.09.2021г. в rp. Солун, в зависимост от развитието на КОВИД -19, ще се проведат няколко изложения.
По-значимите са:
– 85-я Солунски панаир,
– Международно селскостопанско изложение Агротика.
Агротика е най-голямото изложение в сектора на земеделието на Балканите и в Средиземноморския район и трето по големина в Европа.
Изложението заема над 40 000 кв. м. изложбена площ и при всяко издание се посещава от над 120 000 души от Гърция и чужбина.

Агротика се фокусира върху развитието на земеделския сектор и с международното си влияние ще допринесе значително за „отварянето” на нови пазари и повишаване на предлагането на селскостопанска техника, оборудване и услуги.

Също така не по-малко важни от самото изложение са съпътстващите мероприятия, сред които водещо място заемат събития като гръцка селскостопанска конференция с участието на учени, предприемачи, преподаватели и агрономи, които обсъждат актуални въпроси за бъдещето на селското стопанство.

През 2020 г. бе подписан Меморандум за разбирателство между БАН и Ентърпрайз Гърция. Меморандумът създава една добра рамка за развитие на търговските и икономическите отношения между България и Гърция със съдействието на правителствено ниво и на ниво Агенции за инвестиции.

За контакти и информация: СТИВ Солун

г-н Владимир Инков

e-mail: vladimir.inkov@mi.government.bg

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here