Началото: започна битката за животните и продуктите

0

От известно време сайтът Govedovad.com непрекъснато публикува за новата “опасност” която надвисва над промишленото животновъдство – защитниците на животните. Многократно сме били обвинявани, че в много от нашите материали се пише, като за спортно състезание. Ами то живота на фермера си е направо борба, на арената – с правила, и извън арената – без правила.
Който е по-здрав и упорит, ще продължи.

Какво се случи тази седмица.

Организацията за защита на животните Dier & Recht започна кампания, за да убеди потребителите да спрат да консумират млечни продукти. По много рекламни колони в големите градове, вече има снимки на картонени кутии с предупредително изображение и текст по-долу:
– „За да се направят млечните продукти, животните изтърпяват сериозно страдание“.

Как трябва да реагира секторът на това действие?
Да противодейства например, като подаде доклад и заведете дело срещу такава организация, или просто я игнорира.

Какво мислят Нидерландските фермери за това.
Интересно е да чуем и какво мислят българските фермери.
Защото защитниците на животни и другите формации идват.

фермерът Гари – Не знам как да реагирам на това. Знам колко пари получават всички тези организации от някого –  милиони. Не можете да разберете от кого, все пак те са в основата на тези действия. Мисля, че това е широко поддържан социален отзвук.

фермерът Берт – Дори ако съдията докаже, че сте прави, това все още не означава нещо за тази организация. Те нямат какво да губят и никой не отговаря  лично, а те имат много пари и автоматично привличат още повече внимание чрез съдебни дела. По-добре да използваме енергията си, за да разкажем истинската си лична история, именно в това се крие силата на сектора, гордейте се с това, че сме животновъди и го разпространявайте!

фермерът Уилям – Предполагам, че  от Dier & Recht имат дискусии със сектора. Единственият въпрос е, какво говорят и с кого ..
Но фермерите имат голяма подкрепа от холандското население, и мисля, че трябва да се запази  тази подкрепа .. Не знам дали противодействието и игнорирането помагат.
Веднъж стоях на кланичната линия за телета.  Имах лошо предчувствие. Получавахме много от телетата от чужбина, а по-голямата част от персонала е от чужбина (много румънци). Начинът по който телетата са третирани от румънския персонал (според мен те няма много общо с животните) бе жесток и нечовешки. Мисля, че защитниците на животните трябва да се заемат с такива хора, а не със сектора като цяло ….

фермерът Джонатан – Ние като фермери трябва да започнем действие точно обратно, че се грижим по-добре за нашите животни и да не ги малтретираме. Ние искаме най-доброто за тях.
И веднага щом е възможно, да се организират дни на отворени врати за гражданите, за да могат те да видят как изглежда на живо отглеждането на животните за да  могат да получат обяснение на всички въпроси.

фермерът Джон – наистина е неприятно и неправилно. Ние не малтретираме животни, а се грижим много добре за тях. Кравата ражда теле, което се отглежда отделно, за да се предотвратят болести по животните. По-късно телето ще бъде настанено в групово жилище.
Ако една крава живее сред природата, бикът ще покрива кравата всеки път, когато е разгонена. С други думи, кравата ще ражда телетата едно след друго, докато фермерът и дава почивка, като пропуска дати на разгонване.
След отелването майката и телето все още не са образували връзка по между си.  Миризмата на телето задейства майчиният инстинкт. Ако телето веднага бъде отстранено, кравата няма да се интересува от него.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here