В сезона на превоз на балите сме

0

Една от най-важните задачи на животновъдите е да си осигурят грубия и сочен фураж за зимата.
Една много трудоемка работа, която освен много труд, иска и малко късмет с времето и техниката.

Който не е работил със старите сламопреси “Киргизстан”, не знае с какво са се сблъсквали неговите колеги преди 40 години. Тази сламопреса, като почне да работи няма спиране. Но спре ли – няма тръгване. Освен това, в началото се използваше тел за връзване на балите, докато по-късно се мине на сезал.
Получените бали освен, че трябва да се направят, трябваше и да се пренесат. Сегашните бали са опаковани и са много тежки. Освен бали със сено и слама, напоследък излизат на мода и балите със силаж. Те започват да вземат все по-голям процент от заготвения силаж. . Сламата се използва за постеля на говеда, както и в някои ферми като част от диета с обща смесена дажба

В момента балите участват между 25% и 40% от годишните диети на млечни и месодайни говеда.

След заготвянето на балите, те трябва да се складират някъде и то близо или във фермата. В предния материал за балите

Рулонни бали – как да ги съхраним

Рулонни бали – как да ги съхраним

– казахме, че сега кражбите от полето са почти невъзможни, от една страна теглото на балите и от друга, че единични животни вече почти не се отглеждат по къщите.

Превозът на балите много пъти става по обществени пътища и трябва да се спазват определени правила. Не е необичайна гледка да виждате камиони с бали по главните пътища, но е важно при транспортирането на бали, това да се извършва по безопасен начин.
Транспортирането на бали трябва да се извършва от компетентен, опитен водач. Работата трябва да се планира, като се вземат предвид наземните условия, наклоните и въздушните електропроводи.
И допълваме жепе-прелезите, имайки в предвид катастрофата с влак и ремарке с бали слама.

Избягвайте претоварване на ремаркета; балите не трябва да висят над ръбовете и трябва да се уверите, че балите са правилно закрепени – използвайки ремъци, които са в добро състояние.

Но здравия разум трябва да надделее при товарене на ремаркета; без значение колко кратко е пътуването, не се препоръчва претоварване на ремаркета. Това само увеличава вероятността от злополука.
Превозното средство трябва да е технически изправно и съоражено с всички средства за борба с пожарите.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here