Някъде имат програми по въпросите на спада на производството на млякото … а у нас?от

0

Не само у нас, а в цяла Европа, от месеци се говори за увеличените разходи за фуражите, с които се изхранват животните и увеличението на останалите производствени разходи.

Тенденцията изглежда, че ще продължи и занапред.

Западните говедовъди имат програми, които се задействат при такива ситуации. Ние обаче нямаме.
Не сме само ние. Така е в Русия, Украйна и други страни. В тази връзка руснаците реагираха веднага и на 9 септември в поредната „Млечна сесия” под номер 11, която ще се проведе в Москва, водеща тема на сесията ще бъде:

Как да се предотврати намаляването на производството на мляко, свързано и от рязкото увеличение на производствените разходи

Също така ще се разгледат и въпросите: „Как пазарът ще се развива допълнително в условията на нарастващи разходи. Как да помогнем на инвеститорите да преживеят кризата, без да намаляват обемите на производство. Кои пазари са най-обещаващи в условията на ограничено търсене в страната..

През последните месеци у нас се проведоха поне три срещи с екипа на МЗХГ и една с Министър-председателя.
В нито една от срещите не се потвърди, че животновъдите ще бъдат подпомогнати парично или натурално.
В същото време, цените на фуражите и енергията вървят нагоре.

Фермерите наистина са пред ребуса да хранят ли и да получават повече мляко и фуражите да изяждат печалбата, или да намалят храненето. Всъщност никой не знае, какво да прави с изключение на тези, които знаят как се лови риба в мътна вода.

Така че, ние също се нуждаем от подобна сесия, докато не е станало късно.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here