Заедно с кравите – 24 часа

0

На всички ни е ясно, че в момента животновъдите изпитват голям натиск. На първо място от икономиката на фермата, следват безкрайните проблеми във фермите, означаващи 542 работни дни и накрая е отношението на обществото. То чува само за едни милиони, които се определят за животновъдите, но не знаят колко достигат до тях. Ето защо, германските организации са решили вместо да приказват и пишат /което излиза повече на оправдание/ да вкарат гражданите в обора. Това става, чрез 24 часово предаване от обора с животните.

Хората виждат как кравите се хранят, спят, доят и почистват:
– „Отскоро заинтересованите страни могат да следят в интернет как кравите прекарват времето си във фермата за млечни говеда на Агропродукт Китзен.
Животът в краварника вече може да се гледа денонощно в канала в YouTube на Асоциацията на фермерите на Саксонската провинция. Искаме да покажем на потребителите съвременното селско стопанство такова, каквото е в действителност – казва Ханс-Уве Хейлман, вицепрезидент на асоциацията.  – Става въпрос за влизане в разговор с хората и информиране за това как се отглеждат млечни крави и се произвежда храната в наши дни. С уеб камерата искаме да разширим тази оферта и да увеличим прозрачността си.

Това е една интересна идея, от която могат да се възползват и нашите организации.

Източник: BRS

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here