Овесената напитка не е нищо повече от много вода с много малко овес. Или защо 100 гр червей струват 39 евро

„Битката” за пазарите между традиционните храни и новите такива от рода на алтернативни протеини (които сега приемаме), хранителни вещества, изкуствени среди и други, всъщност започна се преди доста години назад с водораслите.
Но сега вече други хранителни продукти с интересен произход са на мода.

Например алтернативни протеинови храни са червеите. 18-грамовите опаковки червеи Buffolo струват около 6,99 евро, 100 грама струват около 39 евро.
По отношение на съдържанието на протеин, свинското месо би трябвало да струва средно около 12 евро на 100 грама (в зависимост от разфасовката). Всъщност 100 грама сега, свинско месо струва само 50 евро цента . 

Овесените напитки са три пъти по-скъпи от кравето мляко. Не може да е заради съставките. И не заради производствените разходи.  

„Овесената напитка не е нищо повече от много вода с много малко овес, който след това се изцежда. След това има  добавки като захар, емулгатори, аромати, витамини и минерали. Като цяло обаче съставките са значително по-евтини от млякото.
Защо овесената напитка все още е по-скъпа: Разгледайте опаковката! Там има голям веган символ. Овесената напитка е „веган сертифицирана и тъй като е хит, търговецът на дребно може да я таксува три пъти цената.

До кога ще е  така, истинските неща, да са пренебрегвани зарани новите – фалшиви, но модерни продукти.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here