Щом на руснаците им е трудно, какво да кажем ние

Руснаците през последните години дръпнаха доста по отношение на говедовъдството. Нови обори, много роботи, голям внос на юници от Германия и Нидерландия. На три месеца управителите на големите говедовъдни ферми са привиквани на „червеното килимче” да дават отчет. Лично президентът Путин периодично иска да му се докладва как вървят нещата. Засега има и успехи – започна се износ и на млечни продукти. Макар и малко, но това е началото.
И още нещо.
Русия също има програма, която ежемесечно изчислява себестойността на млякото и неговата рентабилност. Въобще щом стане дума за крави, всичко трябва да бъде по конец.

Какво показват последните отчети за Руското говедовъдство:

Броят на кравите намалява с 1,4%, производството на мляко  се увеличава с 3%.

Броят на кравите продължава да намалява на фона на спада в рентабилността при производството на мляко. Към 1 август 2021 г. говедата са под нивото на същия период на 2020 г. с 1,4% и възлиза на 7 970 7 00 бр.

Млечните добиви на крава в земеделските организации през януари-юли 2021 г. се увеличават средно с 3% (+138 кг на крава).

В същото време, както отбелязват експертите, тенденцията за намаляване на разходите за дажбите на животните, с цел намаляване на финансовите разходи набира сила, което води до намаляване и на млечната популация.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here